17 Yaş Altı Dünya Kupası

2022 Basketbol FIBA Kadınlar Dünya Kupası Ülkesi Belli Oldu

2022 Basketbol FIBA Kadınlar Dünya Kupası organizasyonunun nereye gerçekleşeceği belli oldu. Etkinlik, Avustralya ev sahipliğinde olacak.

2022 Basketbol FIBA Kadınlar Dünya Kupası organizasyonunun nerede gerçekleşeceği merak konusu olurken, durumun netlik kazandığı bildirildi. Etkinliğe Avustralya’nın ev sahipliği yapacağı açıklandı.

Duruma ilişkin açıklama ise FIBA tarafından yapıldı. Paylaşılan bilgiye göre, Avustralya ve Rusya’nın aday olarak katılım sağladığı ev sahipliği için, yönetim kurulu tarafından da video konferans gerçekleştirildi.

Yapılan video konferansta da oylama sonucunda, ev sahipliğine aday olan Rusya ve Avustralya arasında bir tercih yaptı.

Alınan karara göre de Basketbol  FIBA Kadınlar Dünya Kupası organizasyonunun, Avustralya’da gerçekleşeceği bildirildi.

10 Gün Sürecek

Yapılan açıklama öncesinde ise iki ülkenin de federasyonlarının sunumları izlendi. Sunumların ardından ise yönetim kurulu oylama kısmına geçti. Gerçekleşen oylamanın ardından da Avustralya’nın 2022 FIBA Kadınlar Dünya Kupası için ev sahipliği yapacak ülke olmasına karar verildiği bildirildi.

Bu hakkı kazanan ülkenin, Sydney kentinin organizasyonu yapacağı eklendi. Öte yandan Dünya Kupası etkinliğinin de 2022 yılının Eylül ve Ekim ayları aralığında düzenleneceği duyuruldu.

2022 yılının Eylül ve Ekim ayları aralığında toplamda 10 gün sürecek olan turnuvaya ise 12 ülkenin katılacağı ve kupa için mücadele edeceği ifade edildi. Ayrıca bu organizasyonun da 1994’den sonra ikinci kez Avustralya ülkesinde düzenleneceği söylenildi.