2022 Dünya Kupası Elemeleri

İsviçre’nin Zürih kentinde 7 Aralık Pazartesi günü TSİ 20.00’de çevrim içi gerçekleştirilecek 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nin kura çekimi öncesinde FIFA, elemedeki ülkelerin yer alacağı torbaları açıkladı.

FIFA’dan yapılan bu açıklamaya göre A Milli Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde İsviçre, Galler, Polonya, İsveç, Avusturya, Ukrayna, Sırbistan, Slovakya ve Romanya ile ikinci torbada yer aldı. Pazartesi günü gerçekleştirilecek kura çekimine, UEFA üyesi 55 ülke katılacak.  

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri torbaları

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası’na 13 takımın bilet alacağı Avrupa elemelerinin kura çekiminde torbalar şu şekilde:

1. torba: Belçika, Fransa, İngiltere, Portekiz, İspanya, İtalya, Hırvatistan, Danimarka, Almanya, Hollanda

2. torba: Türkiye, İsviçre, Galler, Polonya, İsveç, Avusturya, Ukrayna, Sırbistan, Slovakya, Romanya

3. torba: Rusya, Macaristan, İrlanda Cumhuriyeti, Çekya, Norveç, Kuzey İrlanda, İzlanda, İskoçya, Yunanistan, Finlandiya

4. torba: Bosna Hersek, Slovenya, Karadağ, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, İsrail, Belarus, Gürcistan, Lüksemburg

5. torba: Ermenistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Faroe Adaları, Azerbaycan, Estonya, Kosova, Kazakistan, Litvanya, Letonya, Andorra

6. torba: Malta, Moldova, Liechtenstein, Cebelitarık, San Marino

2022 Dünya Kupası’nda Avrupa Elemeleri Formatı

2022 Dünya Kupası’ndaki Avrupa Elemeleri Formatı’na göre; takımlar, 6’şarlı 5 ve 5’erli 5 gruba ayrılacak. Daha sonra takımlar, gruplarında iç ve dış sahada olmak üzere birbirleriyle iki kez karşılaşacak.

Hem iç sahada hem de dış sahada oynanacak olan bu karşılaşmalar, gelecek yıl mart ile kasım ayları arasında oynanacak. Bu karşılaşmalar neticesinde alınan sonuçlara göre, gruplarını birinci sırada lider olarak tamamlamayı başaran 10 takım, doğrudan 2022 FIFA Dünya Kupası’na katılacak.

Hem iç hem dış sahada oynanacak olan karşılaşmalar neticesinde, gruplarını ikinci sırada bitiren takımlar ise 10 takım ile UEFA Uluslar Ligi’nden gelecek iki ekip ise play-off maçlarına çıkarak Dünya Kupası vizesi alma şansını arayacak. Tek maç eleme usulüyle oynanacak 12 takımlı play-off maçlarının ardından 2022 Dünya Kupası’na katılacak diğer 3 ülke de belli olmuş olacak.