2022 Dünya Kupası

2022 Dünya Kupası İçin Katar İyi Hazırlanıyor

2022 Dünya Kupası için ev sahipliği yapacak olan Katar, FIFA ile beraber organizasyona son derece ciddi bir hazırlık süreci içerisinde. Öte yandan Süper Lig’in son 8 haftasına da ev sahipliği yaparak, 2022 yılındaki organizasyon için prova da yapabilecek güce sahip olmasıyla da dikkatleri çekiyor.

Konuya ilişkin sık sık FIFA ile kendilerinin bir takım olduklarını ifade eden Katarlı yetkililer, hazırlıkları da bu süreçte beraber yürütüyor.

Süper Lig’in Katar’a taşınma durumunun da tartışıldığı bu günlerde, ülkenin Türkiye Futbol Federasyonu ile de aynı şekilde koordine olmaları gerekiyor.

Süper Lig Prova Olabilir

Son derece başarılı statlara da sahip olması ile dikkatleri çeken Katar’ın yalnızca Al Janoub Stadı’nda çok fazla teknolojik özellik bulunmuyor. Fakat ülke buna da bir çözüm üretmiş.

Mücadeleye 3 saat kala çatı üzerindeki perdeleri çekip, klimalarla ısı derecesini 18’e sabitlediklerinde, sıcak iklim mücadele için sorun olmaktan çıkıyor.

Ülkede toplu ulaşım da son derece yeterli olduğu için, ülkenin birbirine en uzak iki stadı arasında toplam 75 kilometre yer alıyor.

2022 Dünya Kupası mücadelelerine sorunsuz bir şekilde hazırlık yapak Katar’ın, Süper Lig ile güçlü bir provaya imza atması da sıkça konuşuluyor.